Malzemeler
3 su bardağı pirinç
400 gr kuzu eti
1 tane domates
1 tane soğan
1 kaşık salça
Sıvıyağ, tuz,karabiber
5-6 tane patlıcan

Hazırlanışı ve Yapılışı
Patlıcanların acısı gitmesi için alacalı soyuypruz ve ince şekilde keserek tuzlu suda bekletiyoruz . Diğer taraftan etiniz daha ptatik pişmesini isterseniz düdüklü tencerede pişirmenizi öneririz. Soğanı ince şekilde doğruyoruz ve sıvı yağda soyeliyoruz ardından etleri ekleyip kavuruyoruz daha sonra salça,domates,tuz,k.biber ekleyip soteliyoruz. Altını kapatıp bekletiyoruz. Daha sonra sıvı yağda patlicanları kızartıyoruz. Tencerenin içine patlıcanlar diziyoruz en alt kısmına et koyuyoruz ve üzerine pirinçleri ekliyoruz. Tuz ilave edip en üstünü kapatıyoruz. Eti pişirdipiniz et suyunu üzerine geçene kadar ilave ediyoruz. Üstünü tabakla kapatıp pişirmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu öektikten sonra tencereyi ters çevirip servis yapıyoruz. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder