9 Eylül 2014 Salı

Patlıcanlı Pilav Tarifi‏

Patlıcanlı Pilav Tarifi‏ 

Malzemeler

3 su bardağı pirinç

400 gr kuzu eti

1 tane domates

1 tane soğan

1 kaşık salça

Sıvıyağ, tuz,karabiber

5-6 tane patlıcan  
 
Hazırlanışı ve Yapılışı 
Patlıcanların acısı gitmesi için alacalı soyuypruz ve ince şekilde keserek tuzlu suda bekletiyoruz . Diğer taraftan etiniz daha ptatik pişmesini isterseniz düdüklü tencerede pişirmenizi öneririz. Soğanı ince şekilde doğruyoruz ve sıvı yağda soyeliyoruz ardından etleri ekleyip kavuruyoruz daha sonra salça,domates,tuz,k.biber ekleyip soteliyoruz. Altını kapatıp bekletiyoruz. Daha sonra sıvı yağda patlicanları kızartıyoruz. Tencerenin içine patlıcanlar diziyoruz en alt kısmına et koyuyoruz ve üzerine pirinçleri ekliyoruz. Tuz ilave edip en üstünü kapatıyoruz. Eti pişirdipiniz et suyunu üzerine geçene kadar ilave ediyoruz. Üstünü tabakla kapatıp pişirmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu öektikten sonra tencereyi ters çevirip servis yapıyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder