9 Eylül 2014 Salı

Fırında Şakşuka Tarifi

FIRINDA ŞAKŞUKA (5 kişilik)

MALZEMELER:

4 adet patlıcan

4 adet kabak

3 adet havuç(dilerseniz koymayabilirsiniz)

5 adet çarliston biber

3 adet kapya biber

2 adet iri boy domates

3 diş sarmısakTuz

6 yemek kaşığı zeytinyağ







HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI
Öncelikle kızartma sevmeyenler için hazırladığım bu domates soslu şakşukama bayılacağınızı söyleyebilirim:) İlk olarak patlıcanları alacalı olarak soyup küçük küçük doğruyoruz ve tuzlu suyun içinde bekletiyoruz. Ardından kabaklarımızı da aynı şekilde doğrayıp kenara alıyoruz. Koymak zorunda tabiki değilsiniz ama ben seviyorum diye koyduğum havuçlarımı da soyup halka halka doğruyoruz. Biberlerimizi de üçe bölüp doğradıktan yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimizin içine ilk olarak patlıcanları, üstüne kabakları döküp üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuzluyoruz ve 200 derecede ayarladığımızı fırına veriyoruz. Ardından ayrı bir fırın tepsisine yine yağlı kağıdımızı serip bukez üzerine ilk olarak biberleri koyuyoruz ardından da havuçlarımızı koyup yine tuzlayıp üzerine 3 yemek kaşığı zeyinyağı gezdirip fınının ikinci gözüne yerleştiriyoruz. Pişme sırasına göre yerleştirdiğimiz sebzelerimize arada bakıyoruz ve karıştırıyoruz.Onlar orada pişerken diğer yandan biraz sıvıyağ döktüğümüz tavanın içine 3 diş sarımsağı rendeliyoruz, ardından domatteslerimizi doğrayıp tuzunu döküp biraz pişiriyoruz. Pişen sebzelerimizi fırından çıkartıyoruz. Geniş bir tabağa sebzelerimizi yine aynı sırayla yerleştirip, üzerine de sosunu döküp servis yapıyoruz. Emin olun sonuç mükemmel..Hem çok pratik hem de çok hafif:)
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder