Malzemeler
4 tane yumurta ( ılık olsun)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Hazırlanışı ve yapılışı
Islak kek her evde yapılan ve çok beğenilen bir tariftir. Derin bir kase içine yumurtaları şeker ile mikserle çorpıypruz . İyice şekerin erimesi ve köpürmesi gerek daha sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek mikser ile çorpmaya devam ediyoruz. 1,5 su barfağı ayırıypruz ve kel kıvamı olanı kadar un ekliypruz mikserle çorpmaya devam esiypruz . Yağlanmış olan yuvarlak borcama kek karışımını döküypruz ve 170 derecede pişiriypruz . Kek fırından çıktıktan sonra bıçak ile aralarını deliypruz ve ayırdığınız sosu döküypruz. Sos çektikten sonra biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Islak Kekin Değişik Başka Bir Tarifi
Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yağ
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket %70 bitter çikolata
Hazırlanışı ve Yapılışı
İlk olarak yumurta ve şekeri en hızlı ayarda 7-8 dakika çırpıyoruz. Diğer sıvı malzemelerimizi ekliyoruz ve kuru malzemeleri hep birlikte karıştırarak homojen bir hamur oluşturuyoruz. Yağladığımız büyük boy kalıbımıza kek harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz pişerken küçük bir tencereye 2 su bardağı sütü koyuyoruz. İçine benmari usulü erittiğimiz çikolatamızı,şekeri, kakaoyu ve yağımızı ekliyoruz, kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıyoruz. Daha sonra fırından çıkardığımız kekimizin ilk sıcaklığı geçince kürdanla üzerine delikler açıyoruz ve sosumuzun yarısını üzerine döküyoruz. Sonra da kekimizi istediğimiz gibi dilimliyoruz ve kalan sosumuzu tekrar üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra da ister sade bir şekilde ister süsleyerek servis yapıyoruz. Yumurta sevmeyenler bu sosa bayılacak emin olun:) AFİYETLER OLSUN... Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder