Malzemeler 2,5 su bardağı un
1 tane yumurta
1 çat bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Ilık su
İç malzemesi
Beyaz peynir
Dereotu
1 yumurta sarısı ( üzeri için )
Hazırlanışı ve yapılışı
İlk olarak hamuru yapıyoruz çünkü dinlenmesi gerkenektedir. Bir kaseye un , sıvıyağ, yumurta, tuz ekleyerek göz kararı su ekleyerek hamır yapıypruz . Daa sonra yarım saat kadar dinlendiriyoruz . Dinlenen hanuru ikiye bölüypruz ve merdane yardımınile açıypruz . Tek katı açıp tepsiye seriypruz ve ortasına lor ve dereptu karışımını yayıyoruz. Daha sonra diğer hamıru açıypruz ve üzerie seriypruz kenarlarını iyi kapatıyoruz . En son üzerine yumurta sarısı sürüypruz ve 170 derecede pişiriypruz . Girit böreğinin farklı garklı yarifleri olmaktadır . Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder