8 Eylül 2014 Pazartesi

Çilekli Kedidili Pastası Tarifi

Çilekli Kedidili Pastası Tarifi 
Malzemeler :
1 Kilo çilek
1,5 Paket kedidili bisküvi
Bisküvileri ıslamak için :
2 Su bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
Muhallebisi İçin :
1 Litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 Adet vanilya
1 Adet yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı  nişasta
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı labne peyniri
Hazırlanışı ve Yapılışı :
Kedidili bisküvilerini ıslamak için küçük tencereye sütü ve şekeri alın ve şekerli sütü ılıtın. Muhallebisini yapmak için ise başka bir küçük tencere de sütü , şekeri , vanilyayı , yumurta sarısını , nişastayı ve unu ilave ederek çırpın. Kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve hızlıca karıştırın. İçerisine labne peynirini ekleyin ve tekrar karıştırarak hazırlayın. Çilekleri yıkadıktan sonra ince dilimler şeklinde doğrayın. Pastayı yaparkenilk önce geniş bir borcam alın. Kedidili bisküvilerini hazırladığınız ve ılıttığınız şekerli süte bandırarak pastanın alt tabanını yapın. Üzerine yapılan muhallebiden gezdirerek dökün ve spatula ile üzerini düzelttikten sonra hazırladığınız çilekleri dizin. Tekrar bisküvileri ıslatın ve ikince katı yaparak geri kalan muhallebiyi yerleştirin. Süslemek için ince dilimler şeklinde doğranan çilekleri dizin. Son katı da yaptıktan sonra çileklerin üzerini kaplayacak şekilde ilave edin.  Farklı süslemek isterseniz pastanın üstüne rendelenmiş çikolatalar serpiştirebilirsiniz.  Buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek sununuz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder