2 Eylül 2014 Salı

Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi 

Malzemeler :

 5 Adet domates

 4 Adet sivri biber

 2 Adet kuru soğan

 2 Yemek kaşığı biber salçası

 1 Demet maydanoz

 1 Çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı limon suyu veya koruk ekşisi

 1 Çay kaşığı tuz

 1 Yemek kaşığı çiğ köfte baharatı
Hazırlanışı ve Yapılışı :
İlk olarak domatesin kabuklarını soyduktan sonra rendeden geçirin. Geniş bir kaba rendelenen domatesi süzgeçten geçirerek suyunu süzün. Sivri biberi çok ince olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanı da rendeleyerek hazırlayın. Ezmeyi yapmak için geniş kabın içerisine rendelenen domatesi , kuru soğanı , doğranan sivri biberleri , biber salçasını , ince kıyılan maydanozu , ilave ederek karıştırın. Üzerine tuzu , çiğ köfte baharatı , zeytin yağını , limon suyunu veya koruk ekşisini gezdirerek dökerek tekrar karıştırın. Harmanlanan acılı ezmeyi servis tabağına yerleştirin ve süslemek için üstüne bir kaç dal maydanoz serpiştirin.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder