Malzemeler :
5 Kilo domates
1 Kilo acı sivri biber
1 Su bardağı zeytinyağı
3 Adet limon suyu
15 Diş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı ve Yapılışı :
İlk öncelik olarak domatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Hazırlanan domatesleri küp olacak şekilde doğrayın. Acı sivri biberleri yine yıkadıktan sonra ince halkalar şeklinde kesin. Sarımsakların kabukları soyulduktan sonra dövme tokmağı ile güzelce döverek ezin. Genişçe kabın içine küp doğranan domatesler , acı sivri biberler , ezilen sarımsakları ilave edin. Üzerine zeytin yağını ve limon suyunu gezdirerek dökün. Karıştırarak harmanlayın. Tuzu ise yemekler de kullanılan miktardan biraz daha fazla ekleyin. Bu nedenle azar azar tuzu ilave edin ve tadına bakın. Cam turşu kavanozlarına yeterli miktarda bu hazırlanan turşudan yerleştirin. Cam kavanozların ağzını kapatmayın ve iki gün boyunca güneş görmeyecek şekilde muhafaza edin. İki gün sonra cam kavanozların ağzını sıkıca kapatın ve kapattıktan sonra hemen ters çevirerek bir gece bu şekilde bekletin. Turşunuz hazır. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder