Kavurmalı Yumurta Tarifi
Artık ramazan bittiğine göre kahvaltı saatleri başladı
kahvaltıda özlenen lezzetlerden birisi olan kavurmalı yumurta eti ne kadar iyi
kavrulmuşsa o kadar iyi olur tuz ayarı tam ayarında olması lazım ben kavurmayı
fazla iç yağlı olanını sevmiyorum ama iç yağı ile ayrı bir lezzet kazandığını
düşünenlerdenim. Kavurmalı yumurta yapma çok pratik artık günümüzde el yapımı
ürünler satan bir çok market ve şarküteride bulabiliyorsunuz aynı pastırma gibi
onu da önünüzde keserek satıyorlar ama elle yapmak gibisi yok. Yapması 7 dakika
gibi kısa sürüyor, kavurmalı yumurta için malzemelere.
Kavurmalı Yumurta İçin Malzemeler:
Kavurma
3 adet yumurta
Pulbiber
Kimyon
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Kavurmalı Yumurta Hazırlanışı:
1-Kavurmayı öncelikle sıvıyağ ile tekrardan ısıtın.
2-Isınmış olan kavurmanın üstüne kimyonu ilave edin ve tekrar
karıştıralım.
3-Yumurtaları kıralım ve karıştıralım.
4-Pişen yumurtanın üstüne pulbiber serpiştirelim ve servise
hazır.
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder