22 Temmuz 2015 Çarşamba

Kavurmalı Yumurta Tarifi

Kavurmalı Yumurta Tarifi
Artık ramazan bittiğine göre kahvaltı saatleri başladı kahvaltıda özlenen lezzetlerden birisi olan kavurmalı yumurta eti ne kadar iyi kavrulmuşsa o kadar iyi olur tuz ayarı tam ayarında olması lazım ben kavurmayı fazla iç yağlı olanını sevmiyorum ama iç yağı ile ayrı bir lezzet kazandığını düşünenlerdenim. Kavurmalı yumurta yapma çok pratik artık günümüzde el yapımı ürünler satan bir çok market ve şarküteride bulabiliyorsunuz aynı pastırma gibi onu da önünüzde keserek satıyorlar ama elle yapmak gibisi yok. Yapması 7 dakika gibi kısa sürüyor, kavurmalı yumurta için malzemelere.
Kavurmalı Yumurta İçin Malzemeler:
Kavurma
3 adet yumurta
Pulbiber
Kimyon
1 yemek kaşığı sıvıyağ





Kavurmalı Yumurta Hazırlanışı:

1-Kavurmayı öncelikle sıvıyağ ile tekrardan ısıtın.

2-Isınmış olan kavurmanın üstüne kimyonu ilave edin ve tekrar karıştıralım.

3-Yumurtaları kıralım ve karıştıralım.


4-Pişen yumurtanın üstüne pulbiber serpiştirelim ve servise hazır.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder