Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık iri bulgur
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
2 bardak et suyu
2 bardak su
Tuz, kuru reyhan kuru maydanoz
Hazırlanması ve Yapılışı:
Tavamıza yağla salçayı alıyoruz.İyice kızartıp salçanın kokusu geçene kadar kızartıyoruz.üzerine tereyağını birde bulguruda katıp tekrar kızartmaya devam ediyoruz. Kızaran bulgura et suyunu suyu ve tuzda katıp tavamızın kapağını kapatıp suyunu çekene kadar ocakta kaynatıyoruz suyu çekilince reyhan ve maydanozuda katıp iyice karıştırıyoruz. Ocaktan alıp bir süre demlenmesini bekleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder