10 Mayıs 2015 Pazar

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi

İRMİKLİ TAVUK GÖGSÜ TARİFİ
Malzemeler:
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik

2 yemek kaşığı nişasta

10 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilin
Üzeri için Gereken Malzemeler:
3 yemek kaşığı hindistan ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanması ve Yapılışı:
Sûtü tencereye boşaltıp ocağa alıyoruz. İrmik, nişasta, birde toz şekeride katıp iyice muhalebi kıvamına gelinceye kadar ocakta karıştırıyoruz. Kaynayıp koyulaşınca içine margarini ve vanilinide katıp karıştırmaya devam ediyoruz.Bir iki kaynayınca ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçince dikdörtgen borcama boşaltıyoruz. Kakao tarçını karıştırıp üzerine serpiyoruz daha sonrada hindistan cevizinide serpip  yaklaşık bir saata yakın buzlukta bekletiyoruz. Kalıplaşınca dilimleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder