Altın Kesesi Tarifi:
Adını kese şeklinden almış olsa gerek.
Ama tadı mükemmel bir kurabiye iki faklı hamurun birleşmesi ile oluşan bir çay
keyfi ikramlığıdır...
Altın Kesesi İçin Malzemeler:
*3 Yumurta
* 1 vanilya
* 1 kabartma tozu
*3 bardak buğday nişastası
*1 paket margarin
*Aldığı kadar un
* dilim çikolata veya kahvaltılık
çikolata
*kakao
Hazırlanışı Ve
Yapılışı:
Tüm malzemelerimizi karıştıralım ve kulak
memesi kıvamında hamur elde edelim. Daha sonra yoğurduğumuz hamurdan limon
büyüklüğünde bi parça ayırıp 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip yoğuralım. Diğer
beyaz hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve içini açıp
çikolata ile dolduralım ve ağzını kese şeklinde büzelim. Ayırdığımız kakaolu
hamuru elimizle inceltip kesenin etrafında ince bir şerit halinde yapıştıralım.
Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 20.-25 dakika boyunca pişirelim. AFİYET
OLSUN
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder