14 Şubat 2015 Cumartesi

Labneli Yaş Pasta Tarifi

LABNELİ YAŞ PASTA
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 buçuk su bardağı un
Ara kreması için Gerekli Malzemeler
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1tane yumurta
200 gr labne peynir
İki tane muz
Kekin üzeri için Gerekli Malzemeler
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Damla çikolata
Yapılışı ve Hazırlanması
Yumurtalarımızı toz şekerimizle köpürene kadar çırpıyoruz süt sıvıyağ vanilinide ekleyip çırpmaya devam ediyoruz en son unumuzla kabartma tozunuda ekledikten sonra bir süre daha çırpıyoruz  yuvarlak borcamımızı iyice yağlıyoruz kek hamuruzuda boşaltıp önceden ısıtığımız 180 derecedeki fırınımıza veriyoruz hiç beklemeden kremayı yapmaya başlıyoruz sütümüze unumuzu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tenceremizi ocağa alıyoruz şekerimizi birde yumurtayıda ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz kaynayıp muhalebi kıvamına gelen kremaya vanilinide koyup ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz soğuyan kremaya labne peynirini ekleyip pürûsüz oluncaya kadar mikserle çırpıyoruz soğuyan kekimizi ordan ikiye bölüyoruz kremanın yarısını kekin ara katına güzelce yayıyoruz muzlarımızı ince dilimlere kesip üzerine diziyoruz daha sonra diğer kekimizi üstüne koyuyoruz kalan kremaya bir bardak sütümüzü krem şantiyide koyup beş dakika daha mikserle çırpıyoruz iki katı olan kremamızın tamamını kekin üzerine boşaltıyoruz iyice eşit bir şekilde yayıyoruz ve üzerine damla çikolatayla süsleyip buzdolabında kaç saat bekletikten sonra servis hazır. Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder