Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
5 çorba kaşığı kadar şeker
3-4 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Alabildiği kadar un
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
İç Harcı için Gerekli Malzemeler
3-4 adet kokteyl sosis
Hazırlanışı ve Yapılışı
Öncelikle 3 su bardağı kadar unu yoğurma kabımıza alıyoruz. İçine mayayı da ekleyerek karıştırıyoruz ve tam ortasına çukur açıyoruz. Daha sonra içine diğer tüm sıvı malzemelerimiz ekleyip karıştırmaya başlıyoruz. Şekerini ve tuzunu da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Çok katı bir hamur olmamasına dikkat ediniz. Hatta hafif elinize yapışabilir yoğurduktan sonra dinlenmesi için hamurumuzu sarıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlenirken kokteyl sosislerimizi minik minik küpler halinde doğruyoruz. Hamurumuz dinlenip güzelce kabardıktan sonra ufak parçalar kopartıp içine sosislerimizi koyuyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Tüm hamurumuza aynı işlemi yaptıktan sonra poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Son olarak üzerlerine susam ve çörek otu serpip önceden ısıttığımız 190-200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Pastane poğaçası diyorum fakat emin olun çok daha puf ve lezzetli oluyor:) AFİYET OLSUN... Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:
Yorum Gönder