Malzemeler:
1 kilo kadar pirinç
750 gram orta yağlı kıyma
5 adet soğan
Yarım demet maydonoz
4 yemek kaşığı tereyağ
2-3 adet yumurta
Yeteri kadar sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı ve Yapılışı
İlk olarak kıymamızı 3 yemek kaşığı sıvıyağın içine tereyağımızı da ilave ederek kavurmaya başlıyoruz. Küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı da ekliyoruz. Tuzumuzu ve karabiberi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Piştikten sonra altını kapatıyoruz ve ince ince kıydığımız maydonozlarımızı ilave edip karıştırıyoruz. Pilavımız için yeteri kadar su kaynatıyoruz ve yıkadığımız pirinçlerimizi suya ilave ediyoruz ve yağsız bir şekilde pişiriyoruz. Lapa olmamasına dikkat ediyoruz ve pirincimizi dinlendirip yoğurma kabımıza alıyoruz. Ilıyan hamurumuzdan cevizden daha büyük parçalar kopartıp, elimizle açmaya başlıyoruz. İçine bir buçuk tatlı kaşığı kadar harcımızdan koyup yumurta şeklini veriyoruz. Yumurtamızı çırpıyoruz ve köftelerimizi yumurtya bulayıp kızgın sıvıyağda kızartıyoruz. Ve muhteşem içli köftemiz servise hazırrr:) AFİYET OLSUN... Sponsorlu Bağlantılar


0 yorum:
Yorum Gönder