Malzemeler
Yarım kilo kuzu eti
2 tane havuç
1 çay bardağı bezelye
Kekik, karabiber, tuz
Dereotu
Milföy hamuru
Yumurta
Çörekotu, susam
Hazırlanışı ve Yapılışı
Et sevenler şimdi sizlere kuzu etinin milföy börekte harikalar yarattığı bir tarifi paykaşıyorum. Kuzu etini kolay pişmesi açısından düdüklüde yarım saat pişirin ve aha sonra bir tavaya alın hafif kavurduktan sona üzerine küçük doğranmış havışlar eklenir ve yumuşafıktan sonra bezelye eklenir. En son baharat ve dereotu eklendikten sonfa altını kapatıyoruz. Milföyleti dolaptan çıkartıp eridikten sonra et harcını tam ortasına karşılıklı kapatıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve üzerine yumurta sarısı susam ve çöretotu ile süsleyip 200 derecede pişiriyoruz. Afıyet olsun Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder