Malzemeler
1 tane küçük tavuk
3 su bardağı pirinç
Margarin ve tereyağ( yaklaşık yarım paket )
tuz, karabiber
4,5 su bardağı sıcak su
1 sı bardağı badem
tuz,
Hamur için Gerekli Malzemeler
3 tane yumurta
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
1,5 kahve fincanı yoğurt
2 ymk kaşığı margarin
aldığı kadar un
Hazırlanışı ve Yapılışı
İlk olarak tavuk haşlanır ve daha sonra pilav tenceresinde margarin ve tereyağ alınır pirinç sotelenir. Haşlanmış tavuk suyuyla birlikte pişiriyoruz. Tuz ve karabiber eklenerek üzerine didiklenmiş tavuk eklenerek karıştırılır. Pilavın dışı için ayrılmış olan bademlerden kalanları minik doğrayarak pilavın içinede ekliyoruz. Daha sonra hamuru yapmak için bütün malzemeleri karıştırıyoruz. ve beze yapıyoruz daha sonra merdane yardımı ile büyük bir yufka haline getiriyoruz. Tavanın dibine bademler dizilerek hamur üzerine kapatıyoruz tencerenin kenarlarından hamur sarkması gerekmektedir Çünkü içini pilav dolduruyoruz ve üzerini hamur ile kapatıyoruz . Yara iki tane hamur yapıp teki ile üzerini kapatabilirsiniz. Hamurun üzerine yağ sürüyoruz daha sonra 200 derecede fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder