Malzemeler
Yarım kilo mısır unu
2 su bardağı Su
1 Yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı ve Yapılışı
Çok pratik bir mısır ekmeği tarifidir. Derin bir kase içine unu alıypruz ve göz kararı ile çok aşırı cıvık olmayacak şekilde su ilave ediypruz. Eliniz ile karıştırarak kıvam verip en son tuz ekliyoruz. Daha sonra tavaya sıvıyağ ekleyip eliniz ile yuvarlak top alıp tavaya koyup bastırıyoruz. Sürekli kontrol ederek arkalı önlü olarak kızartıyoruz . Dağılan ve karadenizlilerin çok tercih ettiği bir ekmek tarifidir. Farklı tatlar denenmeden karar verilmez siZlerde farklı tatları denemenizi önermekteyiz. Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder