19 Ekim 2014 Pazar

Mantar Kavurması Tarifi‏

Mantar Kavurması Tarifi‏

Malzemeler

3 tane kuru soğan

1 kilo dağ mantarı

1 Tatlıkaşığı Tuz

Yetecek kadar Sıvı yağ

Yarım demet Maydanoz 



Hazırlanışı ve Yapılışı
Şu anda özellikle karadeniz bölgesinde dağ mantarı ve fındık mantarı zamanıdır. Tadı çok lezzetli olan ve yemelere doyamayacağınız aynı zamanda pratik bir tariftir. Bol soğan sevenler daha fazla soğan kullanabilir . İlk olarak mantarları iyice yıkıyoruz ve bıçakla küçük parçalara bölüypruz . Daha sonra soğanları ince şekilde hepsini doğruyoruz . Daha sonra derin bir tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenerek ölene kadar kavuruyoruz soğanlar öldükten sonra mantarları sıkarak içine ekliypruz ve karıştırıypruz. İkisi bütünleşene kadar iyice karıştırıypruz ve tavanın kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekliyoruz . Suyunu çektikten sonra tuz ekleyip ince doğranmış maydanozları da ekledikten sonra maydanoz çok rengini kaybetmeden altını kapatıypruz . Bu tarif yanında mısır ekmeği ile birlikte yapıldığında çok lezzetli olmaktadır. Birazdan sizlere mısır ekmeği tarifi vereceğim. Kesinlikle ikisini birlikte yapabilir ve her öğünde yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder