Malzemeler:
2 su bardağı hazır mantı
2,5-3 su bardağı yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı ve Hazırlanması
Öncelikle şunu söylemeden geçemicem.Dilerseniz bu tarifime haşlanmış nohutta ilave edebilirsiniz. Bu benim babannemin yaptığı çok meşhur bir çorbadır diyorum ve başlıyorum. İlk olarak 6 bardak suyumuzu tencereye döküyoruz ve içine 1 tatlı kaşığı tuz atarak kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynayınca mantılarımızı içine atıyoruz. Mantılarımız haşlanırken biz de bu sırada yoğurdumuzu geniş bir kaseye döküyoruz ve üzerine unu ilave ederek pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.Kaynamakta olan mantı suyumuzdan 1 kepçe alarak yoğurtlu karışıma ilave ediyoruz.(çorbamız kesilmesin diye)Pişmekte olan mantılar tencerenin üst kısmına toplanmaya başladığında yoğurtlu karışımı hızla tencereye ilave ediyoruz. Kaynayana kadar karıştırarak 5-6 dakika kadar pişiriyoruz. Daha sonra son olarak bir tavada tereyağını eritiyoruz. Pul biber ve nanemizi de içine ilave edip çorbamızın üzerine dökerek servis yapıyoruz. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder