Malzemeler
4 tane yufka
25 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Su
1 tane yumurta sarısı ( üzeri için )
İç malzemeleri
3 tane patates
100 gr kıyma
1 tane soğan
Tuz, karabiber
Hazırlanışı ve Yapılışı
Sevgili bayanlar kesinlikle denemeniz gereken patates ve kıymanın bitbiri ile bu kadar kezzetli olduğu bir tarif henüz görmedim . İlk olarak iç malzemeyi hazırlıyoruz . Patatesler haşlanır ve soğumaya bırakılır ve bir tencereye soğanı yemeklik doğruyoruz ve çok az sıvı yağda soteliyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra içine patatesleri ince ince doğruyoruz. Hepsi harmanlabması için iyice karıştırıyoruz ve en son baharat ekliyoruz altını kapatıyoruz. Bir tavaya tereyağ alıyoruz ve içine sıvı yağ ekleyip erimeye bırakıyoruz eridikten sonra alıp içine arım çay bardağı kadar su ekliyoruz. Masaya yufka seriyoruz ve dört parçaya bölüypruz. Geniş olan bölümüne patatesi uzun şekilde serip rulo yapıyptuz ve gül şekli veriyoruz. Bütün malzemeler bu şekide yapıldıktan sınra fırın tepsisine diziypruz. Üzerine yunurta sarısı sürüyoruz eğer isterseniz susamda ekeleyebilirsiniz. Daha sonra 200 derecede fırında pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yaparsanız daha lezzetli olucak bir börek tarifidir. afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder