24 Ekim 2014 Cuma

Fava Tarifi

Fava Tarifi

Malzemeler:

Yarım kilo taze ya da kuru bakla

2 adet iri kuru soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı

Yarım tatlı kaşığı şeker

Yarım çay bardağına yakın limon suyu

Yeterince tuz

Hazırlanışı ve Yapılışı
Öncelikle ince ince kıydığımız soğanlarımızı zeytinyağı döktüğümüz tencerenin içinde pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından daha önceden en az 2 saat kadar ılık suda ıslattığımız kuru baklayı ilave ediyoruz.Ve biraz kavuruyoruz. Daha sonra içine tuzu, şekeri ve üzerini üç parmak çıkacak kadar suyu ilave edip ağzı kapalı olarak orta ateşte pişiriyoruz. Ardından iyice pişen baklalarımızı ezerek püre haline getiriyoruz. Son olarak baklalarımız soğuduktan sonra zeytinyağı ve limon suyunu bir kabın içinde karıştırarak şekil vererek hazırladığımız baklamızın üzerinde gezdiriyoruz ve servis yapıyoruz. Sonuç mükemmel ve hazır almaya da gerek yok:) AFİYET OLSUN...
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder