Malzemeler:
Yarım kilo taze ya da kuru bakla
2 adet iri kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağına yakın limon suyu
Yeterince tuz
Öncelikle ince ince kıydığımız soğanlarımızı zeytinyağı döktüğümüz tencerenin içinde pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından daha önceden en az 2 saat kadar ılık suda ıslattığımız kuru baklayı ilave ediyoruz.Ve biraz kavuruyoruz. Daha sonra içine tuzu, şekeri ve üzerini üç parmak çıkacak kadar suyu ilave edip ağzı kapalı olarak orta ateşte pişiriyoruz. Ardından iyice pişen baklalarımızı ezerek püre haline getiriyoruz. Son olarak baklalarımız soğuduktan sonra zeytinyağı ve limon suyunu bir kabın içinde karıştırarak şekil vererek hazırladığımız baklamızın üzerinde gezdiriyoruz ve servis yapıyoruz. Sonuç mükemmel ve hazır almaya da gerek yok:) AFİYET OLSUN... Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder