1 Eylül 2014 Pazartesi

Zeytinyağlı Börülce Tarifi

Zeytinyağlı Börülce Tarifi 
Malzemeler :
1 Kilo taze börülce
1 Adet kuru soğan
2 Adet domates
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Adet küp şeker

Hazırlanışı ve Yapılışı :
Taze börülceyi uç kısımlarından keserek üçe veya ikiye bölerek hazırlayın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Tencereye yemeklik doğranan kur soğanı ve zeytin yağını ilave ederek kısık ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca üzerine küp şeklinde doğranan domatesi ve börülceyi ekleyin. Yine kısık ateşte yemeği pişmeye bırakın. Arzu edenler için istenilen baharatları üstüne serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder