1 Eylül 2014 Pazartesi

Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Kurabiye Tarifi 
Malzemeleri :
1,5 Su bardağı un
130 Gram margarin
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
4 Yemek kaşığı kakao
1 Adet yumurta
Yarım çay kaşığı karbonat
Üzeri İçin :
60 Gram sütlü çikolata
60 Gram bitter çikolata
Hazırlanışı ve Yapılışı :
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı ve margarini geniş kaba alarak yoğurun. İçerisine unu , kakaoyu , pudra şekerini , karbonatı ekleyin ve eliniz ile tekrar kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurun. Hamurun dinlenmesi için üzerini streç fiim ile sıkıca kapattıktan sonra yarım saat bekletin. Düz bir zemin üzerin de kurabiye hamurunu normal kalınlıkta açın ve kalpli kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Yaklaşık yirmi dakika kadar pişirin. Sütlü ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve ayrı ayrı kaselere alın. Soğuyan kurabiyelerin bir ucunu çikolatalara bandırarak servis tabağına ilave edin. Bir müddet beklettikten sonra servise sununuz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder