Malzemeler :
1 Kilo tavuk ciğeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı kekik
Hazırlanışı ve Yapılışı :
İlk önce tavuk ciğerlerini bol suda yıkayın. Yıkadıktan sonra ciğeri küp şeklinde doğrayarak hazırlayın. Teflon tavanın içerisine sıvı yağı ve hazırlanan tavuk ciğerlerini ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın. Yavaş yavaş tavuk ciğerlerini suyunu çektikten sonra yine kısık ateşte kavrulması için ara sıra karıştırarak kavurun. İstediğiniz kıvama gelince ateşten alın. Üzerine tuzu , karabiberi , pul biberi , kekiği serpiştirerek harmanlayın. İster soğuk olarak ister sıcak olarak pilavın veya salataların yanında servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder