MALZEMELER:
4 adet yufka
Haşhaş
İÇ HARCI İÇİN:
4 adet patates
1 adet havuç
Yarım demet maydonoz
2-3 dal yeşil soğan
Pul biber
Karabiber
Tuz
SOSU İÇİN:
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI
Öncelikle
patateslerimiz soyuyoruz ve daha hızlı haşlanmaları için ufak ufak
gelişigüzel doğruyoruz.Patatesler haşlanırken diğer bir yandanda yeşil
soğan ve maydonozları ince ince kıyıyoruz. Havucumuzu da rendeledikten
sonra haşlanan patatesleri ezerek püre haline getiriyoruz. Ardından
içine maydonoz,yeşil soğan ve havucu da ekliyoruz.İçine baharatlarını ve
tuzunu da koyduktan sonra böreğin iç harcı hazır demektir:) Ayrı bir
kabın içine 1 adet yumurtayı kırıyoruz. Diğer yumurtanın da sarısını
ayırdıktan sonra beyazını içine ilave ediyoruz.Sosumuzu hazırlamak için
yumurtaların içine sütü,suyu ve sıvıyağı da ekleyip son olarak kabartma
tozunu ekliyoruz,hepsini güzelce çırpıyoruz.Sosumuz da hazır:) Geniş bir
tezgahın üzerine 1 adet yufkayı seriyoruz.Üzerine sosumuzdan ilave
ediyoruz ve onun üstüne hazırladığımız patatesli harçtan her bölgeye
gelecek şekilde serpiştiriyoruz.2.kat yufkamızı da üzerine
seriyoruz.Yine önce sostan ardından da iç harcından döküyoruz.3. katı da
aynı şekilde yaptıktan sonra 4 .kat yufkamızı da seriyoruz ve yanlarını
içe kıvırıyoruz.Rulo şeklinde sardığımız böreğimizi sonra daha rahat
kesebilmek için tam ortasından ikiye kesiyoruz. Buzdolabında 1 saat
kadar beklettikten sonra böreğimizi dilim dilim kesiyoruz ve fırın
tepsisine diziyoruz.(ortalama 24-25 adet çıkıyor)Daha önce kullandığınız
sostan mutlaka artacaktır..Kalan sosun içine ayırmış olduğumuz 1
yumurta sarısını da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.Dilim dilim kestiğimiz
böreklerimizin üzerine bu sostan heryerine yedirerek sürüyoruz.En son
olarak ta üzerine haşhaş serpip 200 dereceye ayarladığımız fırınımıza
veriyoruz.Sonuç olarak ortaya çok lezzetli ve yumuşacık bir börek
çıkıyor:)Afiyet olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder