9 Eylül 2014 Salı

Katmer Poğaça Tarifi‏

Katmer Poğaça Tarifi‏
Malzemeler
1 su bardağı sür
1 çay bardağı sıvı yağ
20 gr yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
1 yumurta( sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
İç malzemesi
Lor peynir, kaşar , maydanoz
Tereyağ

Hazırlanışı ve Yapılışı
Derin bir cam borcam içinde 1 çay bardağı ılık suda mayayı eritiypruz. Daha sonra diğer malzemeleri ekliypruz ve hamır kıvamına getiriypruz . Üzerine tülbent ile örtüp yarım saat bekletiyoruz . Gördüğünüz gibi kabarıyor. Daha sonra 8 parça yuvarlak beze yapıypru . Bezeleri merdane yardımı ile yemek tabağı büyüklüğünde açıypruz fakat her açtığınız hamırun arasına tereyağ sürerek üst üste koyuypruz. Daha sonra hepsini birden ince olucak şekilde açıypruz ve bıçak yardımı ile sigara böreği keser gibi dilimliypruz . İç malzemeyi ekleyip sarıyoruz . Tepsiye diziypruz . Üzerine yumurta sarısı ve susam eklwdikten sonra 180 derecede pişiriypruz . Kat kat olan müthiş bir poğaça tarifidir.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder