Malzemeler :
Köftesi İçin :
750 Gram kıyma
1 Adet kuru soğan
2 Adet sarımsak
1 Su bardağı galeta un
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Domates Sosu İçin :
4 Adet domates
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı fesleğen
1 Çay kaşığı tuz
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı ve Yapılışı :
Geniş kabın içine kuru soğanı ve sarımsakları rendeleyin. İçerisine kıymayı, galeta ununu, ince kıyılmış maydanozu, karabiberi ve tuzu serpiştirdikten sonra yoğurmaya başlayın. Köfte harcı kıvamına gelince küçük parçalar şeklinde alarak elinizle yuvarlayın ve küçük köfteler yapın. Yanmaz tavaya sıvı yağ ilave ederek küçük köfteleri kızartın. Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Küçük tencereye rende domatesi, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte sos haline gelinceye kadar ve ara sıra karıştırarak pişirin. Pişmesine yakın fesleğeni içine ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatın. Kızarmış köfteleri geniş servis tabağına yerleştirin. Üzerine domates sosunu gezdirerek dökün ve servise sunun. Afiyet olsun. Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder