Yumurta Kapama Tarifi:
Ramazan boyunca sahur yapmayı zorsunanlar oluyor. Gece
kalkmak uykunun en tatlı halinden kopmak kolay olmuyor ama sahurun bereketini
bilenler için sahur vazgeçilmez oluyor. Sahurda yumurta, yoğurt, peynir ve
mevsimin meyveleri aşırıya kaçmadan tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilenler
arasında. Sahur için sizi tok tutacak bir tarif yumurta kapama. Bol tereyağlı
bir lezzet.
Yumurta Kapama İçin Malzemeler:
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber
Tuz
Arzu edilirse nane ve kimyon
Yumurta Kapama Hazırlanışı:
1-Yumurtaları öncelikle katı bir şekilde haşlayın ve
kabuklarını soyup dört eşit parçaya bölelim.
2-Tereyağını tavaya alalım ve tereyağı eriyince önce tuzu
ekleyelilim ve karıştırdıktan sonra yumurtaları ekleyeyim.
3-Yumurtaları tereyağı ile buluşturduktan sonra tereyağında
pişirelim kızarmaya başlayınca servise hazır afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder