Urfa Usulü Etli Yaprak Sarması Tarifi:
Vereceğim yaprak sarması malzemeleri size
biraz farklı gelebilir. Ama lezzetinden şüpheniz olmasın. Zengin malzemesi ve
etin yoğun tadıyla sarmaya şimdi doyacaksınız. Çayın yanında, yemek olarak ta
mükemmel tarifi sizlere sunuyoruz. KOLAY GELSİN
Urfa Usulü Etli Yaprak Sarması İçin Malzemeler:
*YAPRAK
*yarım kilo yağlı parça et
*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı pul biber
*2 adet soğan
* 1 bağ maydanoz
*2 tane domates
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 çay bardağı sıvı yağ
Parça etleri küçük, küçük doğruyoruz ve
derin bir kaba alalım. Ardından pirinç, salça, soğan, domates, maydanoz, sarımsak, yağ, pul biber, tuz,
karabiber ve son olarak nar ekşisini hepsini bir arada iyice karıştıralım ve
önceden hafif haşladığımız yapraklarımızla saralım ve derin bir tencereye
dağınık ve ya sıralı bir şekilde koyalım. İşlem bittikten sonra üzerini bir
tabak veya sarma taşı denir bizde çamurdan yapılır onu üzerine koyalım ve
üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koyalım ve altı kısık bir şekilde suyunu
çekene kadar pişirelim. AFİYET OLSUN
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder