Ay Çekirdekli Hodan(kaldırık) Dolması
Bu tarifimizde yöresel bir yemek olan kaldırık dolmasını ay
çekirdeğiyle hazırladık. Tadı mükemmel oldu. Şimdi bu güzel lezzeti
sizinle paylaşacağım.
Ay Çekirdekli Hodan İçin Malzemeler:
1 kg kaldırık yaprağı
1 su bardağı dolmalık pirinç
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy domates rendesi
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
3 yemek kaşığı iç ayçekirdek
1 çay bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
Biraz tuz
Hazırlanışı Ve Yapılışı:
1 su bardağı dolmalık pirinç
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy domates rendesi
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
3 yemek kaşığı iç ayçekirdek
1 çay bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
Biraz tuz
Kaldıraklar çok pişmeyecek şekilde haşlanır, süzmeye bırakılır. İnce ince doğranmış soğanlar yağda kavrulup üzerine domates rendesi ve salça
eklenir. Biraz daha kavrulur, üzerine tüm baharatlar ve tuz eklenir.
Karıştırılıp pirinçleri ve suyu ilave ediniz. Biraz kaynayınca bir kenarda
soğumaya bırakınız. Sarmaya başlamadan önce limon suyu ve iç
çekirdeklerle bir güzel karıştırıp, kaldırık yapraklarının içini bu
harçla doldurup sarıyoruz. Sarma işlemi bitince tencereyi sarmalar geçmeyecek
şekilde suyla doldurup arasında kontrol ederek pişiriyoruz. İndirmeye yakın
biraz sıvı yağ ilave ediyoruz . Sarımsaklı yoğurtla servis edebiliriz. Afiyet
olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder