10 Mayıs 2015 Pazar

Ay Çekirdekli Hodan Dolması

Ay Çekirdekli Hodan(kaldırık) Dolması
Bu tarifimizde yöresel bir yemek olan kaldırık dolmasını ay çekirdeğiyle  hazırladık. Tadı mükemmel oldu. Şimdi bu güzel lezzeti sizinle paylaşacağım.
Ay Çekirdekli Hodan İçin Malzemeler:
1 kg kaldırık yaprağı 
1 su bardağı dolmalık pirinç 
2 orta boy soğan 
1 yemek kaşığı salça 
1 orta boy domates rendesi 
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon 
1 çay kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı kara biber 
3 yemek kaşığı iç ayçekirdek 
1 çay bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ 
Biraz tuz




Hazırlanışı Ve Yapılışı:
Kaldıraklar çok pişmeyecek şekilde haşlanır, süzmeye bırakılır. İnce ince doğranmış soğanlar yağda kavrulup üzerine domates rendesi ve salça eklenir. Biraz daha kavrulur, üzerine tüm baharatlar ve tuz eklenir. Karıştırılıp pirinçleri ve suyu ilave ediniz. Biraz kaynayınca bir kenarda soğumaya bırakınız.  Sarmaya başlamadan önce limon suyu ve iç çekirdeklerle bir güzel karıştırıp,  kaldırık yapraklarının içini bu harçla doldurup sarıyoruz. Sarma işlemi bitince tencereyi sarmalar geçmeyecek şekilde suyla doldurup arasında kontrol ederek pişiriyoruz. İndirmeye yakın biraz sıvı yağ ilave ediyoruz . Sarımsaklı yoğurtla servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder