28 Şubat 2015 Cumartesi

Yumurtalı Etli Patates Kızertması Tarifi

YUMURTALI ETLİ PATATES KIZARTMA

Malzemeler:

5 büyük boy patates

150 gr kuşbaşı et

2 yumurta

sıvıyağ tuz
Hazırlanması ve Yapılışı:
Etleri tavaya alıp suyunu salıp kurutana kadar ocakta kavuruyoruz. Bu arada patatesleri soyup dilimliyoruz yıkayıp sûzgeçe alıyoruz. Suyu kuruyan etin üzerine sıvıyağ ekleyip kızartıyoruz.Kızaran etleri tavadan alıp biraz daha yağ ekliyoruz patateslerin üzerini geçecek kadar patatesleri tavaya alıp kızartıyoruz. Kızaran patateslerin üzerine etleri alıp üzerlerine iki yumurtayı kırıp yumurta pişene kadar karıştırıyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder