13 Şubat 2015 Cuma

Kavurmalı Taze Fasulye Yemeği Tarifi

KAVURMALI TAZE FASULYE

Malzemeler:

Yarım kg taze fasulye

Yarım kg kavurmalık kemiksiz et

3 tane yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tuz


Yapılışı ve Hazırlanması
Taze fasulyelerimizi yemeklik doğruyoruz ve tenceremizde suyumuzu kaynatıp içine fasulyelerimizi ekleyip yaklaşik on beş veya yirmi dakika haşlıyoruz. Haşlama süresi fasulyelerin tazeliğine göre değişebilir. etlerimizi kuş başı doğruyoruz iyice yıkadıktan sonra yağ koymadan başka tencerede suyunu salıp kurutana kadar haşlıyoruz. suyunu çeken etlerimizi sıvı yağla kavuruyoruz .iyice kızaran etlerin üzerine tuzumuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz .sonrasında yumurtaları ekleyip beş dakika kızartıyoruz haşlayıp iyice süzdüğümüz fasulyeleride ekliyoruz on beş dakika kaynatıyoruz.arada karıştırmaya devam ediyoruz bir tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz ve yemeğimiz servise hazır. Bu mevsimde taze fasulye bulmak zor bulsanız bile organik olmaz ben yazın hazırlayıp derin dondurucuda saklıyorum sizde öyle yapabilirsiniz
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder