Malzemeler:
5 orta boy Pırasa
1 su bardağından az zeytin yağı
Yarım kahve fincanı Pirinç
2 adet küçük Havuç
1 adet Kuru Soğan
Yarım adet Limon
1 çay kaşığı Toz Şeker
1 Tutam Tuz

Öncelikle pırasalarımızı temizliyoruz Ve yeşil kısımları atıyoruz Uzunlamasına baklama dilimleri gibi üç parmak eninde pırasalarımızı doğruyoruz ve su içersine atıyoruz. Ardından halkalar halinde ince ince doğranmış soğanımızı, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavurmaya başlıyoruz. Yarım parmak uzunluğunda kestiğimiz havuçları soğanlarla kavurmaya devam ediyoruz. Pırasalarımızı bu malzemelerimizin üzerine ekliyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kapağı kapatılarak kavuruyoruz ve kapağını açıyoruz. Üzerine bir buçuk bardak suyumuzu, yıkanmış pirincimizi 1 çay kaşığı şekeri ve tuzumuzu katıyoruz. Yarım limonumuzu da sıkıyoruz ve karıştırıyoruz. Orta ateşte pişirdiğimiz pırasamızı ılık olarak servis yapıyoruz:) AFİYETLER OLSUN... Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder