18 Ocak 2015 Pazar

Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek Tarifi
Malzemeler:
Hamur için:
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
500 g un
İç için Gerekli Malzemeler:
250-300 g yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
3/4 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber (arzuya göre)
Kızartmak için:
Sıvı yağ(Ayçiçek) 

Hazırlanışı ve Yapılışı:
İlk olarak hamurumuz için yumurta, sirke,yoğurt ve tuzumuzu yoğurma kabımıza alıyoruz, un ve suyu da azar azar ekleyerek hamurumuzu elde ediyoruz. Hamurumuzu çok iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Daha sonra üzerine bir bez örterek 30 dk kadar dinlendiriyoruz.(Hamura işaret parmağınızla bastırdığımızda ,bastırdığımız nokta eski haline dönmeli)
Hamurumuz dinlenirken biz de iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Kıymayı, rendelenmiş soğanı,tuzu, karabiberi ve arzuya göre pulbiberimizi ve de kıyılmış maydanozumuzu (arzuya göre) derince bir kaba alıyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Son olarak ta kıymayı açmak için suyumuzu ekliyoruz. Ardından hamurumuzu,16 eşit bezeye ayırıyoruz ve unluyoruz.Her bezeyi kahvaltı tabağı büyüklüğünde merdane ile açıyoruz. Yarısına içi elimizle yayıyoruz. İçsiz hamur kısmı, içli kısıma kapatarak yarım ay şekline getiriyoruz. Hamurun açık kenarını elimizle bastırarak yapıştırıyoruz.(kenar hafif kalın olacak)Kızartmak için de sıvı yağı yayvan olan tavamıza alıyoruz ve böreklerimizi arka ön çevirerek kızartıyoruz.İşte bittiiiii:) En son olarak ta sıcak olarak servis yapıyoruz. AFİYET OLSUNNN....
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder