7 Ekim 2014 Salı

Pratik Tepsi Böreği Tarifi

Pratik Tepsi Böreği Tarifi 
Malzemeler:
5 adet yufka 
İç harcı için:
1,5 su bardağı lor peyniri
Yarım demet maydonoz
Karabiber 
Sosu için Gerekli Malzemeler
1 su bardağı süt
1su bardağı soda
2 adet yumurta
1 su bardağından biraz az sıvıyağ



Hazırlanışı ve Yapılışı
Bu pratik böreğimiz için ilk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. İnce ince kıydığımız maydonozlarımızın içine lor peynirimizi ve karabiberimizi ekleyip karıştırıyoruz. Ardından derin bir kaseye yumurtayı,sütü,yağı ve sodayı döküp güzelce çırpıyoruz. Tezgahın üzerine ilk yufkamızı seriyoruz ve ilk önce sosumuzla iyice ıslatıyoruz. Daha sonra iç harcımızdan ilave ediyoruz ve rulo şeklinde sarıp gevşek bir şekilde fırın tepsimizin ortasına yerleştiriyoruz. Diğer tüm yufkalarımızı da aynı şekilde sarıp yerleştiriyoruz ve en üstüne kalan sosumuzdan böreğimizin heryerine gelecek şekile sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.  Sıcak olarak servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN...
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder