3 Ekim 2014 Cuma

Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi
Malzemeler:
6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)

2 adet orta boy soğan

1 adet domates

8 adet yeşil biber

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

Sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber

200 gr çekilmiş et
Hazırlanışı ve Yapılışı
Önce patlıcanlarımızı çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekleterek işe başlıyoruz. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektiriyoruz ve az yağda kızartmaya başlıyoruz. 6 adet biberide yağda kızartıyoruz. Daha sonra da aynı tavada doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz, kıymamızı da ekleyerek bir müddet daha kavuruyoruz ve biberlerimizi, küp küp doğradığımız 1 adet domatesi, tuzu ve baharatlarımızı da ekleyerek karıştırıyoruz. Üzerine bir çay bardağı suyumuzu ekleyerek 5 dk kadar kaynatıyoruz. Ardından tepsimize patlıcanlarımızın ortalarını keserek yerleştiriyoruz ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açıyoruz ve malzeme ile patlıcanlarımızın içini dolduruyoruz. Doldurduğumuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesimizi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırıyoruz, birer tane de sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyuyoruz. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanlarımızın aralarına döküyoruz. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmüyoruz. Son olarak ta 170 derece de ısıttığımız fırına sürerek 20-25 dk pişiriyoruz. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir. İşte bukadar:)AFİYET OLSUN...
Karnıyarık Tarifi Yemeğinin Değişik Başka Bir Tarifi
Malzemeler
5 tane küçük patlıcan
3 tane biber
Sıvıyağ, tuz
400 gr kıyma
1 tane soğan
2 diş sarımsak
1 tane domates
Tuz, sıvıyağ

Hazırlanışı ve Yapılışı
İlk olarak karnıyarık içini hazırlıyoruz. Sıvı yağda soğanları soteliyoruz ve kıymayı ejleyip kavuruyoruz. Domatesi ve baharatı ekleyip altını kapatıyoruz. Daha sonra patlıcanları alacalı soyuyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz kızardıktsn sonra ortadan kesip içini açıyoruz ve kıymayı içine dolduruyoruz ve üzerine biber koyuyoruz. Daha sonra fırın tepsisine dizip üzerine salçalı su patlıcanların üzerine döküypruz dahasonra fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder