Malzemeler:
1 su bardağından bir parmak eksik arpa şehriye
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 adet kesme şeker
Tuz
Birkaç damla limon suyu
3,5 su bardağına yakın su
Öncelikle pirinçlerimizi tuzlu suda bekletiyoruz ve yıkıyoruz. Pilav tenceremizin içine tereyağımızı koyup eritiyoruz ve ardından şehriyelerimizi katıp güzelce kavuruyoruz. Ardından süzdüğümüz pirinçleri ilave edip tuz ve şekerini ilave ediyoruz. Pirinçlerimiz iyice kavrulduktan sonra suyumuzu ilave ediyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 10 dakika demlenmeye bıraktığımız pilavımızı biraz soğuduktan sonra servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN... Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder