10 Eylül 2014 Çarşamba

Midye Börek Tarifi

Midye Börek Tarifi

Malzemeler

4 tane yufka

Tereyağ, sıvıyağ

Lor peyniri, maydanoz

Üzeri için

1 tane yumurta

susam , çörek otu


Hazırlanışı ve Yapılışı
Yufkaları tezgaha seriyoruz ve dört parçaya bölüypruz . Diğer taraftan tereyağ eritilip içine sıvı yağ ekleniyor. Yufkanın tekini Lıypruz arasına yağ sürüypruz be ortasından çekerek büzüypruz lor peyniri arasına ekleyip katlıypruz zaten direk midye modelini almaktadır . Bütün yıfkaları bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yımurta sarısı ve susam , çörekotu serpiypruz 170 derecede pişirmeye bırakıypruz . Çok hafifi ve görüntü olarak güzel bir tariftir .
Sponsorlu Bağlantılar

0 yorum:

Yorum Gönder