Midye Börek Tarifi
Malzemeler
4 tane yufka
Tereyağ, sıvıyağ
Lor peyniri, maydanoz
Üzeri için
1 tane yumurta
susam , çörek otu
Hazırlanışı ve Yapılışı
Yufkaları tezgaha seriyoruz ve dört parçaya bölüypruz . Diğer taraftan tereyağ
eritilip içine sıvı yağ ekleniyor. Yufkanın tekini Lıypruz arasına yağ
sürüypruz be ortasından çekerek büzüypruz lor peyniri arasına ekleyip
katlıypruz zaten direk midye modelini almaktadır . Bütün yıfkaları bu
şekilde yaptıktan sonra üzerine yımurta sarısı ve susam , çörekotu
serpiypruz 170 derecede pişirmeye bırakıypruz . Çok hafifi ve görüntü
olarak güzel bir tariftir .
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder